ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


2498 αναγνώστες
Σάββατο, 15 Απριλίου 2017
22:17

Από την Πρωτοχρονιά στο Πάσχα. 
Δεν είναι ώρα για πολιτικές αναφορές, άλλωστε είναι όλα πια τόσο αλλοπρόσαλα, που δεν χρειάζονται την παραμικρή επισήμανση. Οι εικόνες και οι λέξεις μιλούν από μόνες τους.
Καλή Ανάσταση να έχουμε σήμερα, και όχι απαραίτητα του Χριστού, ας είναι της φύσης, ή του ανθρώπου, ή ο έρχομος της Περσεφόνης από τον κάτω κόσμο.
Που μπορεί να γίνει επάνω, όπως δείχνουν τα σημάδια από Αμερική, Κορέα, κλπ.

Καλή Ανάσταση, για όλους όσους πορεύονται το δικό τους Γολγοθά, για αποκατάσταση της υγείας τους.
Μακάρι να νικήσουν.

Καλή Ανάσταση του Ανθρώπου. 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
2341 αναγνώστες
3 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017
23:56

Θα φτιάξει κάποτε αυτή η χώρα;

Καλή ερώτηση, με ποια δεδομένα, και με ποια αντικειμενικά στοιχεία εφοδιασμένος, μπορείς ν απαντήσεις, ναι θα φτιάξει;

Σήμερα μεσημέρι, φίλος φίλου, ξεκίνησε να πάει στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, με τη γυναίκα του και τα δύο του μικρά παιδιά, με το αυτοκίνητο του, χωρίς αλυσίδες!

Προφανώς έιχε ακούσει για τον επερχόμενο χιονιά, και μάλιστα υπερεκτιμημένο από τους μετερεωλόγους, προφανώς, γνωρίζει ότι και καλός να είναι ο καιρός, τέτοια εποχή στα Καλάβρυτα θα συναντήσεις χιόνια, προφανώς γνωρίζει ότι χωρίς αλυσίδες δεν μπορείς  να κινηθείς στα χιόνοδρομικά κέντρα όλης της χώρας,, προφανώς γνωρίζει ότι δεν πρέπει να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών του, και όμως...
Και όμως αυτός ο γελοίος πολίτης, αποφασίζει να γράψει στα παλιά του παπούτσια, όλες αυτές τις γνώσεις και να κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που οι γνώσεις του, θα επρεπε να τον οδηγήσουν να κάνει.

Και φυσικά μένει στο δρόμο, αποκλεισμένος στο Αίγιο από τα χιόνια, με δυο μικρά παιδιά μεσα σ ένα αυτοκίνητο, και τηλεφωνεί στο φίλο του, και του λέει

"Δεν είμαστε κράτος , ρε, μπουρδέλο είμαστε".

Ελα τώρα, εσύ, φίλε αναγνώστη και απάντησε στο ερώτημα αν θα φτιάξει ποτέ αυτή η χώρα.
Σε κάποιο ξένο ευνομούμενο κράτος, αυτός ο τύπος, θα διωκόταν ποινικά για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, θα του έπαιρναν το δίπλωμα εφ όρου ζωής, θα του αφαιρούσαν την επιμέλεια των παιδιών, και θα τον έβαζαν να πληρώσει και όλα τα έξοδα απεγκλωβισμού του.

Βέβαια σε ένα ιδανικό κράτος θα του στερούσαν και τα πολιτικά του δικαιώματα, δεχόμενοι ότι ένας τόσο ανεύθυνος πολίτης δεν μπορει να έχει δικαίωμα να εκφέρει γνώμη για τους ανθρώπους που θα μας κυβερνήσουν.

Αυτά σε ένα σοβαρό κράτος.
Εδώ όμως, στην Ελλάδα, αυτός θα βγει διαμαρτυρόμενος στον Παπαδάκη, και θα κατηγορεί το κράτος ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του, και την επάρατη Δεξιά, και την ανεύθυνη αριστερά, και το προβληματικό κέντρο, και γενικά όλους τους άλλους, εκτός από τον εαυτό του.

Μην παρασύρεσαι αναγνώστη μου, ότι αυτός είναι μειοψηφία.
Δυστυχώς αυτός είναι ο λαός, οι άνθρωποι που μεταφράζουν τη γνώση τους, σε επιλογή της σωστής κίνησης, πράξης, ψήφου, είναι οι ελάχιστοι, οι πολλοί είναι,             ( είμαστε),  σαν κι αυτόν.

Οπως οι πολλοί, είναι σαν τον άλλον που η γνώση που είχε για τα εισοδήματα του, την πορεία της δουλειάς του, και τη πρόβλεψη για το μέλλον του, όφειλαν να τον οδηγήσουν στην απόφαση να μην πάρει ποτέ δάνειο, εκείνος όμως μάγκας ΕΛληνας, πήρα 200 χιλιαρικάκια στεγαστικό, γέμισε και τρεις κάρτες, με 100 χιλιαρικάκαι καταναλωτικά και τώρα οργανώνεται σε Σύλλογο δανειοληπτών με σκοπό το κούρεμα των δανείων του, δηλαδή, την πληρωμή τους από το κοινωνικό σύνολο.

Θα φτιάξει κάποτε αυτή η χώρα;

Παλιά πίστευαν, ότι ελπίδα κάθε λαού είναι η νεολαία του.

Και βγαίνεις σήμερα βόλτα στο Φλοίσβο, και βλέπεις ζευγαράκια νέους, παρέες παρέες, να περπατάνε σαν ζόμπι, με ένα κινητό ανοιχτό στο χέρι, να κυνηγάνε πόκεμον, βλέπεις νέες να οδηγούν, πληκτρολογόντας στο κινητό και όταν χτυπάνε τον μοτοσυκλετιστή,  να λένε συγνώμη δεν σας είδα, και να θεωρούν οτι έχουν πράξει σωστά. Χρειάζεται άραγε να της εξηγήσει κάποιος ότι όταν κυττάς τα πλήκτρα του κινητού δεν μπορείς ταυτόχρονα να βλέπεις και το δρόμο; Είναι αυτό γνώση που μπορεί και να μην την έχει; 

Διοτι ή το ξέρει, οπότε δρα ενσυνείδητα εγκληματικά, ή δεν το ξέρει όπότε πρόκειται για άτομο που έχει το ακαταλόγιστο. ΚΑι στις δυο περιπτώσεις...

Θα φτιάξει κάποτε αυτή η χώρα;

Πάντως τις πιο πολλές φορές που απευθηνα τα ερώτημα, η απάντηση που πήρα ήταν,
"Και γιατί να φτιάξει ρε φίλε, καλά δεν παρνάμε κι έτσι, όχουουουο"

Καλή Κυριακα

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
8 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
331 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016
09:55

Καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε, σε οικογενειακό επίπεδο τουλάχιστον, γιατί σε επίπεδο κράτους, ούτε εγώ, αλλά ούτε κι εσείς φαντάζομαι ότι πιστεύετε τέτοια ευχή.

Σεβόμενος όσους φίλους κλικάρουν σ αυτό το μπλογκ, και απογοητεύονται που δεν υπάρχουν νέα άρθρα, αποφάσισα να ανεβάζω κάθε Σάββατο εδώ την άποψη μου, για τα κοινά.
Στο εξάμηνο που πέρασε από τη προηγούμενη ανάρτηση, δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα, άλλωστε τι να αλλάξει με αυτή τη κυβέρνηση, και αυτούς τους πολίτες.,

Δεν είναι γκρίνια αυτό, είναι διαπίστωση.
Για δείτε τι έγινε σε Αγγλία και ΗΠΑ.

Εξοδο από την ΕΕ, ψήφισαν οι Αγγλοι, Τράμπ εξέλεξαν οι Αμερικάνοι.

Πριν από τις εκλογές, και οι δύο επιλογές φάνταζαν ως το τέλος του κόσμου, ιδιαίτερα η ψήφος στην Αγγλία φάνταζε ως η διάλυση της ΕΕ. Τί συνέβει;; Τίποτα απολύτως. Οι κρατούντες, αλλά και οι "αγορές", αυτός ο παγκόσμιος δυνάστης, κατάπιαν τις επιλογές των λαών, και όχι μόνο τις αφομοίωσαν, αλλά άρχισαν και να κερδίζουν από αυτές.
Και το συμπέρασμα είναι προφανές.

Οι λαοί, έχουν ακόμα τη δύναμη να επιβάλλουν την άποψη τους στις εξουσίες, εκείνο που τους λείπει είναι η δύναμη αυτή, η άποψη τους, να είναι και κοινωνικά δίκαιη, ανθρωπιστικά υψηλή, πολιτκά προοδευτική.

Δυστυχώς ακόμα και εκεί που οι λαοί, αποφασίζουν να αντιδράσουν, οι αντιδράσεις τους, τείνουν προς την προστασία των όποιονδήποτε κεκτημένων ψίχουλων κοινωνικής δικαιοσύνης, εντός της δικής τους επικράτειας, και αποκλειστικά για το δικό τους σύνολο.

Ετσι ακριβώς ψήφισαν οι Βρεττανοί και οι Αμερικάνοι, ψήφισαν αυτούς που υπέθεσαν ότι θα προστατεύσουν τα ατομικά τους συμφέροντα, που θα περιχαρακώσουν τον εαυτούλη τους.
Κάπως έτσι δεν ψήφισαν και οι Ελληνες το 2015;
Οι παλιοί θυμούνται πόσα σχόλια έχω αναρτήσει σχετικά με την ανικανότητα και τη βλακεία των ανθρώπων που ήθελαν να μας κυβερνήσουν, πόσες φορές είχα προβλέψει τι ακριβώς θα γίνει με αυτούς τους γιαλαντζί αριστερούς στην εξουσία.
Τι έγινε όμως το 2015;
Ο λαός επαναστάτησε εναντίον του παλιού, και στράφηκε σε εκείνον που του έλεγε ότι θα του καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ.
Για οσους θυμούνται, αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ψηφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή οι αστοί, σχεδόν στο σύνολο τους μικροιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας Ελληνες, ψήφισαν ένα κόμμα που θεωρητικά ως αριστερό έπρεπε να είναι κατά της ατομικής ιδιοκτησίας, για να τους καταργήσει ένα απειροελάχιστο φόρο στα ακίνητα!!! Αν αυτό δεν είναι το απόλυτα πολιτικό παράλογο τότε ποιο είναι;

Ετσι λοιπόν μπαίνει αύριο το 2017, ένα έτος που θα έχουμε εκλογές σε όλη την Ευρώπη, και σ αυτές τις εκλογές θα φανεί, πιστεύω, αυτό που φάνηκε και στις προηγούμενες.
Οτι οι λαοί άγονται και φέρονται από όποιον τους τάξει τη προάσπιση του μικροατομικού τους συμφέροντος.
Κοινωνική αλληλεγγύη, ισότητα, δικαιοσύνη, οι λαοί τα επιθυμούν, αρκεί να μην ταράζεται το δικό τους ατομικό στάτους, και όσα άτομα από τους λαούς, υποστηρίζουν ενεργά αυτές τις αρχές, στην πλειονότητα τους είναι οικονομικά αυτάρκη, αυτοί και τα παιδιά τους, και υποστηρίζουν ευγενείς ιδέες από χόμπι.
Δυστυχώς αυτή είναι η φωτογραφία των λαών σήμερα στον πλανήτη.

Και σ αυτή τη φωτογραφία δεν φαίνεται πουθενά, ούτε ήλιος, ούτε ορίζοντας, είναι όλα γκρίζα.
Υπάρχει ελπίδα;
Προφανώς τίποτε δεν σταματά σε ιστορικό χρόνο, στον παρόντα όμως χρόνο, η "ελπίδα", ερμηνεύεται διαφορετικά από κάθε λαό, και αυτές οι   'ελπίδες" ως αλληλοσυγκρουόμενες είναι δυστυχώς και αιτίες, και αφορμές πολέμων.
Ελπίδα για τους Ελληνες συνταξιόυχους είναι να ξαναπάρουν τη κανονική τους σύνταξη, ελπίδα για τους κατοίκους της Χίου και της Μυτιλήνης είναι να σταματήσουν να έρχονται πρόσφυγες, ελπίδα για τους πρόσφυγες που είναι στην Τουρκία είναι να φτάσουν στην Ελλάδα, και ελπίδα για όσους πρόσφυγες είναι στην Ελλάδα, είναι να πάνε στη Γερμανία.

Τα πάντα ρει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως εμείς μιλάμε για τον χρυσουν αιώνα του Περικλέους, έτσι και οι μελλόντικοί άνθρωποι, θα μιλάνε με θαυμασμό, για την πεντηκονταετια 1950 -2000, όπου στον Πλανήτη γη, υπήρξε μία κατά το μάλλον ή ήττον ειρηνική περίοδος, όπου άνθισαν οι τέχνες, η κονωνική αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η συνύπαρξη λαών και ανθρώπων.
Αυτή η πραγματικά, άνοιξη του πλανήτη, άρχισε να τελειώνει κατά την ταπεινή μου άποψη, με το διαμελισμό της Γιουγκοσλαυβίας, με την απροσχημάτιστη και απάνθρωπη χρήση βίας ενάντιον αμάχων, στο υποτιθέμενο λίκνο προστασιας των ανθρωπινών δικαιωμάτων , την Ευρώπη, και εδραιώθηκε με τον πόλεμο στο Ιρακ, και την αραβική επέλαση βίας, σε Τυνησία Αλγερία, Λιβύη, Αίγυπτο, Συρία.
Εδώ τελείωσε η "ανθρώπινη" Ευρώπη.
Εδώ αρχίζει η παγκοσμιοποίηση της εκμετάλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο, εδώ ξεκινάει η μεταμόρφωση του κοινωνικού ανθρώπου, όπου γης, σε μοναχικό δάχτυλο που πατάει πλήτρα, ζει μόνο του, και αναπαράγεται τεχνητα, σε εργαστήρια.

Είναι τόσο φανερή η εικόνα, που κάθε απόπειρα ενασχόλησης με κόκους άμμου τύπου Τσίπρα, Μητσοτάκη κλπ. είναι ιεροσυλία.
Ας ευχηθούμε το 2017, να φέρει στον καθένα από μας, το μοναδικό αγαθό που παραμένει βασική έγνοια κάθε ανθρώπου, την υγεία.
ΚΑΙ να μας κρατήσει ζωντανούς,

από περιέργεια να δούμε που το πάει αυτός ο πλανήτης.


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.


 

 


 

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
5851 αναγνώστες
3 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016
11:57

Φαντάζομαι ότι είμαστε η μόνη χώρα που ο Πρωθυπουργός επέλεξε για Υπουργό Παιδείας, ένα αγράμματο, χουντικής πολιτικής νοοτροπίας, πρόσωπο,το οποίο, τώρα που ο λαός προσπαθεί να συνέλθει από τα χτυπήματα στα εισοδήματα, τα εργασιακά του δικαιώματα, στη περίθαλψη του, στη ποιότητα ζωής του, επέλεξε να δηλώσει και να προσπαθήσει να εφαρμόσει την επιθυμητή καταστροφή της Ελληνικής παιδείας.

" «Πιστεύει κανείς ότι στην Α’ Γυμνασίου που το παιδί σήμερα τρώει στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία από πρωτότυπο και δυο ώρες Νέα Ελληνικά είναι παιδαγωγικά σωστό;», διερωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας και συνέχισε: «Προφανώς είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει σήμερα, τρεις ώρες Αρχαία και δυο Νέα Ελληνικά στην Α’ Γυμνασίου. Άρα θα πρέπει να ξανασκεφτούμε».

Για όσους από εμάς έχουμε κάνει στα γυμνασιακά μας χρόνια Αρχαία, Συντακτικό, και Νέα Ελληνικά, είναι γνωστό ότι χωρίς εκείνες τις γνώσεις, σήμερα δεν θα μπορούσαμε να αρθρώσουμε σοβαρό λόγο, δεν θα μπορούσαμε να εκφράσουμε συναισθήματα, λογικές σκέψεις, να σχηματίζουμε σοβαρές συμπερασματικές προτάσεις.
Το έγκλημα του Ράλλη με τη κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων και το μονοτονικό, έρχεται να ολοκληρώσει ο πολιτιστικά ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ Υπουργός της Παιδείας, ο οποίος, μη έχοντας καταφέρει ΠΟΤΕ, να ολοκληρώσει Πανεπιστημιακές σπουδές, δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί τη χρησιμότητα της γλώσσας, και φυσικά μισεί την αξιολόγηση και τις βαθμολογίες, στις οποίες ποτέ δεν κατάφερε να πετύχει και γι αυτό επιθυμεί την κατάργηση τους.
Δυστυχώς έχουμε Υπουργό Παιδείας, κάποιον που ίσως και λόγω της εκπαιδευτικής του ανεπάρκειας, ΜΙΣΕΙ τη γλώσσα, και όσους μπορούν να μιλάνε με λεξιλόγιο μεγαλύτερο των 100 λέξεων.
Εδώ πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με περικοπές χρημάτων,

έχουμε να κάνουμε
με περικοπή ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,
από έναν ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ Υπουργό.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ.

(Υ.Γ. 1 Εμείς οι εξηνταπεντάρηδες σε λίγα χρόνια θα φύγουμε, και αυτοί που έρχονται πίσω μας, ήδη μιλάνε με λεξιλόγιο 100-200 λέξεων, και αρτικόλεξα, καλό ΣΚ, ΛΟΛ, κλπ.
Αν επικρατήσει ο, πολιτιστικά Χουντικός, Υπουργός Παιδείας, οι επόμενες γενιές, θα επικοινωνούν με κραυγές, και χειρονομίες... )

Αξιολογήστε το άρθρο 
12 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1213 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 23 Απριλίου 2016
07:41

Το δις ... ουκ ανδρός σοφού, έλεγαν οι παλιοί.
Να διώξουμε το παλιό λέγανε οι γιαλαντζί αριστεροί που ήρθαν στα πράγματα.
Δεν θα κάνουνε λέει τον Δραγασάκη Υπουργό Οικονομικών γιατί βιολογικά δεν θα μπορούσε να αντέξει τις πολύωρες συνεδριάσεις του Γιουρογκρούπ.

Τελικά, και αυτοί που αντέχουν τις πολύωρες συναδριάσεις βιολογικά, φαίνεται ότι δεν τις αντέχουν πνευματικά, γι αυτό και στο τέλος υπογράφουν ότι τους ζητάνε οι δανειστές.
Και μάλιστα αποδέχονται και το πανωπροίκι, το "φόρο αντίστασης", τη δαπάνη τιμωρίας γιατί δεν υπάκουσαν από την αρχή.

Το ίδιο έγινε πέρσυ με εκέινο τον γελοίο, το ίδιο γίνεται και τώρα, με τον ..πιο σοβαρό, αλλά πάντα με το κόκκινο σακκίδιο στη πλάτη.

Πόσο απλά είναι άληθεια τα πράγματα, για όποιον έχει στοιχειώδη αντίληψη της πραγματικότητας,
Ποια είναι τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ;
1.- Η χώρα χρωστάει 300 δισεκατομύρια.

2.- Η χώρα τα χρωστάει, στα κράτη της Ευρώπης, που κατά σύμπτωση, έχουν ΟΛΑ δεξιές μέχρι και ακροδεξιές κυβερνήσεις.

3.- Η χώρα τα χρωστάει σ ένα σύνολο κρατών, και τραπεζών, που από καταβολής κόσμου, είναι σύμμαχοι.

4.- Η χώρα δεν έχει ρευστό για να πληρώσει τις καθημερινές υποχρεώσεις της.

5.- Η χώρα δεν έχει δικό της νόμισμα, δεν μπορέι δηλαδή να τυπώσει χρήμα.

Και τι κάνει ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας;;

Για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά, πηγαίνει στον έναν ισχυρό, και του λέει να κάνει ΝΤΑ, τον άλλο ισχυρό, γιατί ο άλλος ισχυρός, ζητάει μεγαλύτερες εξασφαλίσεις για τα δανεικά, που ΚΑΙ οι δυο μαζί έχουν δανείσει στη χώρα!!!

Νομίζει δηλαδή , για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά το ποντικάκι,

ότι με τα λόγια, θα πείσει τη μαύρη γάτα,

να τσακωθεί με τη γκρίζα γάτα,

για το χατίρι το υποντικιού,

και να την πείσει  να μην το φάει.

ΜΑ αυτό δεν είναι ποντίκι, ΜΑΛΑΚΑΣ είναι.

Καλο ΣουΚου, που λένε και οι πιτσιρικάδες.


 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 211123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις